in

Starta företag som massör till rätt pris

Du som vill bli massör har världens möjligheter genom att starta företag och bygga upp en egen verksamhet. Men tänk på att det inte får kosta mer än det smakar.

starta företag

Originally posted 2017-11-10 13:46:37.

Om du är en person som tycker om ämnet hälsa så finns det en rad yrken för dig att arbeta med. Det finns också ett antal olika yrken där du kan starta eget företag och försörja dig i ditt drömyrke. Ett av många yrken där du kan starta företag är som massör. Detta kan göras i olika företagsformer beroende på vilket upplägg som du känner passar dig bäst.

Inkomsterna kan däremot vara begränsade i början och det är bra att hålla kostnaderna nere. Det är därför lämpligt att endast finansiera de absolut nödvändigaste delarna i verksamheten. En massagebänk exempelvis. När det kommer till företagsformen är ett aktiebolag uteslutet då det är en onödigt stor utgift att lägga 50 000 på ett aktiekapital. Du bör kanske försöka hitta ett annat alternativ när du ska starta företag.

Hitta en lokal

För att kunna utöva yrket har du för det mesta ett behov av att hitta en plats att ta emot dina kunder. Någonstans att ställa massagebänken helt enkelt. Du kan ha verksamheten hemma hos dig själv eller i en lokal som du hyr någonstans i staden där du bor. Det är till stor del en kostnadsfråga. Men tänk på att du måste finnas nära till hands för dina kunder. Annars väljer de kanske någon annan massör på marknaden på grund av det långa avståndet.

Lokaler är dyrt. Speciellt i större städer. Därför är det viktig att du tänker till när du letar lokal. Du vill inte att hyran ska äta upp hela vinsten. Då gör du ingen vinst. Ännu värre är det om det blir så dyrt att du börjar gå med förlust i din verksamhet. Det får inte hända. Ett bra sätt att få ner kostnaderna är att dela lokal med någon annan. Försök hitta någon med en snarlik verksamhet så kan ni antingen starta ett hälsocenter som erbjuder flera tjänster i form av ett handelsbolag eller vara flera enskilda firmor som delar lokal. Kanske går du ihop med någon som erbjuder manikyr. Oavsett hur ni går till väga är det viktigt att tänka på att hålla kostnaderna nere.

Inte bara inkomster

Företagare ska inte bara tänka på att få mycket inkomster. Det är lika viktigt att utgifterna är små och detta måste du ha med dig från dag ett när du ska starta företag. Det är marginalerna som avgör hur stor vinst du gör och det är vinsten som är av betydelse när du ska tjäna pengar. Om man har någon att dela lokal med delar man inte bara hyran. Även kostnader för städning, telefon och bredband kan vara olika typer av underhåll där kostnaden delas upp. Tänk på det när du öppnar din massageverksamhet.

Men samtidigt som lokaler är dyrare i större städer och billigare på mindre orter gäller det att hitta balansen med att få tillräckligt med kunder. Någon måste ju köpa dina produkter eller tjänster i slutändan. Det råder inget tvivel om att det finns fler att sälja till i en större stad. Men om du väljer att vara verksam på en sådan plats finns det antagligen också många konkurrenter. Om din tjänst eller produkt inte är väldigt populär och unik förstås.

Vad tycker du?

0 poäng
Upvote Downvote

Total votes: 0

Upvotes: 0

Upvotes percentage: 0.000000%

Downvotes: 0

Downvotes percentage: 0.000000%

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Nyhet! Jan Tullgren höjer standarden inom transportbranchen

Bygg Yrkeskamraten

Intervju med Pawel från Bygg Yrkeskamraten