in

Söt LOL Kärlek OMG Vinna WTF Arg Gråta NÖRDIG

Starta företag som frisör

Du som är frisör kan starta eget företag ensam eller tillsammans med andra. I det senare fallet är det bäst att välja ett handelsbolag vilket innebär många fördelar. Ni behöver då inget eget kapital och slipper också lämna in en offentlig årsredovisning och ha en revisor i bolaget. Innan i startar företaget är det viktigt att skriva ett bolagsavtal som reglerar förhållandet mellan de olika ägarna.

starta företag

Originally posted 2017-11-10 10:34:58.

Om du utbildat dig till frisör har du goda chanser att starta eget. Som frisör kan du starta företag både själv och tillsammans med andra. En del föredrar att själv hyra frisörstol på en salong. Medan andra går ihop med flera frisörer för att starta en salong tillsammans. Att vara frisör är ett socialt och kreativt yrke. Man har också ett relativt jämnt kundflöde under året, eftersom alla ju behöver klippa sig regelbundet. Även under sämre ekonomiska tider.

Det har aldrig gått så snabbt att starta ett eget företag som nu när man kan registrera all information via internet. Du som vill öppna en frisörsalong tillsammans med andra kan med fördel välja att starta ett handelsbolag. Nedan får du reda på det viktigaste att tänka på i samband med denna företagsform och hur ni kan starta företaget online redan idag.

Detta bör du tänka på när du ska starta företag

De flesta frisörer som ska starta företag tillsammans med andra väljer ett handelsbolag. Fördelen med handelsbolag är att de kan drivas av fler än en person, och att det inte krävs något eget kapital. Men kom ihåg att ni kommer att vara personligt ansvariga för ekonomin i bolaget. När ett handelsbolag registrerats räknas det som en juridisk person. Det innebär att företaget kan teckna avtal, anställa personer och äga det som behövs för att ni ska kunna driva er frisörsalong. Då har ni också möjlighet att anställa fler personer i företaget om det visar sig gå bra. Ni måste själva sköta bokföringen regelbundet, men däremot krävs i de flesta fall ingen årsredovisning eller någon revisor.

Om du vill starta företag som frisör tillsammans med andra är det viktigt att ni skriver ett bolagsavtal. I avtalet beskrivs till exempel företagets namn och verksamhet, delägarnas insatser och vilka av er som ska sköta administrationen i bolaget. På så sätt minskar man risken för konflikter och missförstånd. Det är alltid mer komplicerat att driva företag tillsammans med andra än ensam, men det medför också många fördelar. Ni kan bidra med olika kunskaper och idéer till företaget, och kanske även specialisera er på olika tjänster som klippning, hårfärgning och skönhetsbehandlingar.

Så startar du upp ditt nya företag

När ni har bestämt er för att starta företag i form av en frisörsalong kan ni klicka er in på starta-handelsbolag.se. Det är en smart tjänst som hjälper er genom varje steg i processen. Det enda som krävs är att ni fyller i ett enkelt formulär på sidan med information om ert nya företag. Informationen kontrolleras sedan av en personlig handläggare innan er elektroniska ansökan skickas vidare till svenska myndigheter. Så fort ert företag är registrerat får ni alla uppgifter, inklusive organisationsnummer, som krävs för att ni ska kunna sätta igång med verksamheten. Att driva frisörsalong tillsammans med andra är ett bra val då det är ett socialt och positivt yrke med flexibla arbetstider.

Vad tycker du?

0 poäng
Upvote Downvote

Total votes: 0

Upvotes: 0

Upvotes percentage: 0.000000%

Downvotes: 0

Downvotes percentage: 0.000000%

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

6 saker du verkligen vill få svar på om du ska starta enskild firma

starta handelsbolag

Starta handelsbolag – att tänka på kring moms och representation