in

Starta företag med banklån

Ett nystartat företag behöver ofta kapital för att komma igång med verksamheten. Många som precis startat företag ansöker om ett banklån, och då krävs en bra affärsplan samt en säkerhet för lånet. Det finns flera olika typer av banklån beroende på vilket behov du har. Du kan till exempel låna pengar till investeringar som maskiner och inventarier, eller lösa kortsiktigare likviditetsproblem med en kontokredit.

starta företag med banklån

Originally posted 2017-11-01 20:52:35.

När man startar företag krävs ofta kapital för att ha råd med de initiala kostnaderna. Om du vill starta aktiebolag måste du även ha råd med minst 50 000:- i eget kapital. En del sparar i förväg för att ha råd att starta sitt företag, men det går också att starta företag med banklån. Att söka banklån kräver att man har en bra affärsidé och kan presentera sitt företag på ett bra sätt för banken. Trots allt är det risken med din affärsidé som avgör hur mycket banken kan låna ut till dig.

Detta krävs för att söka banklån

Innan du beger dig till banken för att söka lån är det viktigt att vara förberedd. Tänk noga igenom din affärsidé och vad som gör att just ditt företag kan lyckas. För att kunna starta företag med banklån krävs också en säkerhet för lånet, som till exempel kan vara en bostad du äger eller en borgensman. Banken tittar också på din privatekonomi och ekonomiska historik. Det är till exempel viktigt att inte ha några betalningsanmärkningar. När du fått banklånet måste du amortera på det, det vill säga betala tillbaka en bestämd summa per månad. Du måste också betala ränta på lånet vilket är den avgift banken tar ut.

Olika typer av banklån för företag

Vanligen kan man välja mellan tre olika typer av banklån för olika situationer. En investeringskredit är ett lån du kan ta om du behöver göra större investeringar i företaget. Pengarna kan till exempel användas till att investera i byggnader, inventarier eller maskiner. Det är ett långsiktigt lån och räntan beräknas utifrån det aktuella betalningsbeloppet. Om du behöver lösa likviditetsproblem kan du istället ansöka om en rörelsekredit. Då kopplas ett kreditbelopp till företagets konto, och du måste utöver ränta på den utnyttjade krediten också betala en årlig avgift. Vid behov av ett mer kortsiktigt lån kan du istället ansöka om en kontokredit. Villkoren för krediten brukar gälla under ett år, och även här kan företaget ta ut pengar från ett kreditbelopp på företagskontot.

Starta företag med banklån online

Om du har en bra affärsidé och är redo att starta företag med banklån kan du börja redan idag. Genom att skicka in en ansökan på till exempel starta-enskildfirma.se får du all hjälp som krävs under registreringsprocessen. En personlig handläggare tittar igenom dina uppgifter innan de skickas vidare till myndigheterna för att se så att allting stämmer. Registreringen tar bara fem minuter, och inom bara några dagar kan du vara igång med din verksamhet. Under tiden du väntar rekommenderar vi att du förbereder dig inför ditt lånesamtal med banken. Med en bra affärsidé och en säkerhet för ditt lån bör du inte ha några problem med att få det beviljat och få råd med allt du behöver vid uppstarten av ditt nya företag.

Vad tycker du?

0 poäng
Upvote Downvote

Total votes: 0

Upvotes: 0

Upvotes percentage: 0.000000%

Downvotes: 0

Downvotes percentage: 0.000000%

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

starta företag

Starta företag » Gör slag i saken

starta företag

”Eget kapital” när du ska starta företag