in

Starta företag » Gör slag i saken

Det kan kännas som ett skrämmande beslut att ta. Att starta företag innebär att det finns mycket saker du bör ha i åtanke. Först och främst är det viktigt att det finns tillräckligt kapital för att få din affärsidé av från grunden. Oavsett vilken bolagsform du väljer för att bedriva din verksamhet är det viktigt att ha en realistisk bild över hur verksamheten kommer gå under den första tiden, inte minst för F-skattens skull. Om du investerar alla pengar själv för att driva din verksamhet är du halvvägs där. Saknas det pengar för att få din affärsidé från teori till verklighet? Det finns flera sett att förskansa sig finansiering vid start av företag.

starta företag

Originally posted 2017-10-30 16:23:37.

Starta företag med en utomstående investering

Det finns flera fördelar med att använda utomstående kapital för att starta företag. Det är fullt möjligt att din affärsplan är gedigen och att lyckan står för dörren, men saknar du tillräckligt kapital är det svårt att ta sig framåt. Då kan det vara bra att titta på alternativ för utomstående finansiering. Det finns många olika vägar att gå, några av dessa är banklån, riskkapital, offentlig finansiering eller crowdfunding. Vilken som passar dig bäst beror dels på vad för typ av verksamhet du planerar att driva, samt hur långt du kommit på vägen. Har du exempelvis använt starta-aktiebolag.se för att registrera ditt företag har du redan kommit en bit på väg.

För att uppskatta ungefär hur mycket pengar du behöver för din uppstart behöver du ta i beräkning hur mycket du behöver initialt, samt dina löpande kostnader under en 6-månaders period. Utöver det är det viktigt att inte glömma att räkna med dina personliga kostnader så att du har möjligt att överleva under den inledande fasen av att starta företag. Tänk också på att om du tar in externt kapital kommer du förlora en del av kontrollen av företaget. Det kan innebära en risk för företaget eller för din personliga ekonomi. Lån som tas måste betalas tillbaka. Har du gett garantier till en långivare finns det stora risker om du inte lyckas sköta betalningarna. Många gånger finns det mycket du kan göra genom att vårda dina kunder, hålla verksamheten kostnadseffektiv och skynda långsamt.

Extern finansiering

Självklart finns det även fördelar med att skaffas sig rätt extern finansiering för att starta företag. Kostnader för produktion eller löpande kostnader kan helt enkelt bli för stora utan att ta in en extern källa till finanser. Det kan även vara ett bra sätt att skaffa sig ytterligare kunskap till företaget. Det kan exempelvis ske om du väljer att ta in riskkapitalist med stor erfarenhet av affärer inom ditt valda område. Om du hittar rätt investerare att investera i antingen ett aktiebolag eller en ekonomisk förening får de möjlighet att göra ett investeraravdrag på halva summan upp till 650 000 kronor. Vill du starta företag? Var beredd att jobba hårt för att förverkliga dina drömmar, ingen kommer förverkliga de åt dig. Men använder du rätt typ av tjänster kan du få en flygande start.

Vad tycker du?

0 poäng
Upvote Downvote

Total votes: 0

Upvotes: 0

Upvotes percentage: 0.000000%

Downvotes: 0

Downvotes percentage: 0.000000%

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

starta företag

Starta företag kräver helhjärtat engagemang

starta företag med banklån

Starta företag med banklån