in

Starta enskild firma – så betalar du momsen

För att starta enskild firma finns det mycket man bör förbereda sig på och information att kolla upp. En av dessa saker är moms, den skatt staten får in på alla varor som köps och säljs i Sverige. Som företagare och genom att starta enskild firma slipper du betala den skatten, läs mer om detta här.

starta enskild firma

Originally posted 2017-10-22 08:36:12.

Hur man kan starta enskild firma och tips att tänka på kring moms

När du är företagare kan du nästan alltid få tillbaka momsen på de varor och tjänster du köpt och betalat för. På alla varor och tjänster finns det en procentsats skatt som kallas moms, det är så den svenska staten få sina inkomster. All information du behöver om att starta enskild firma finns att hitta på starta-enskildfirma.se men här i texten följer en kost sammanfattning. När du starta företag är du befriad från momsplikten och kan få tillbaka de pengar du förlorat i skatt till staten. Att starta enskild firma och skatta utefter reglerna som gäller för just den typen av företag kanske är annorlunda än vad du är van vid. Läs på noga om lagar och regler som gäller kring att starta enskild firma och att betala skatt.

Hur man bokför och deklarerar moms när man vill starta enskild firma

Att starta enskild firma är inte lätt och en klurig sak att komma underfund med är bokföring. Det är viktigt att korrekt kunna redovisa sin ekonomi när man vill bli företagare. Att starta företag utan att lära sig att bokföra är en dålig idé. Det första du måste minnas med att starta enskild firma är att spara alla kvittona. Momsen ska sedan läggas in i din bokföring under kategorin moms.

När din enskilda firma väl börjat dra igång börjar och du med bokföringen. All moms på varor och tjänster som du som företagare köper ska läggas in i din bokföring under fliken ingående moms. När du bestämt dig för att starta enskild firma är ju målet att sälja. När du väl säljer måste du bokföra en annan typ av moms. Utgående moms är den moms som tillkommer då du säljer en vara eller en tjänst. När du väl ska deklarera ska du kolla din ingående moms respektive den utgående momsen. Om du har mer ingående moms än utgående moms får du tillbaka. Om din utgående moms däremot är mer än din ingående moms för den enskilda firman du startat måste du betala.

Vad tycker du?

0 poäng
Upvote Downvote

Total votes: 0

Upvotes: 0

Upvotes percentage: 0.000000%

Downvotes: 0

Downvotes percentage: 0.000000%

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

starta enskild firma

Kostnader i samband med att starta enskild firma

starta företag

Kvinnors rätt till att starta företag med särskilda bidrag