in

Konsten att hantera uppstarten av handelsbolag

Då du som företagare beslutat dig för att starta handelsbolag finns det mycket att läsa på om. En del av att starta handelsbolag är självklart att sprida information om sina varor och tjänster för att kunder ska få upp öronen för just ditt handelsbolag. Detta kan göras via representation av dig själv eller ditt handelsbolag och är en marknadsstrategi. Här följer regler kring avdrag av moms vid dessa tillfällen.

starta handelsbolag

Originally posted 2017-10-24 17:00:37.

Hur man gör för att starta handelsbolag

När du är företagare är det mer än viktigt att representera sig själv och sitt varumärke bland potentiella kunder och partners. En annan viktig sak när du valt att starta handelsbolag och vill anställa någon är att hålla sina anställda glada och nöjda på arbetsplatsen. En metod för att göra det och öka trivseln är att hålla en personalfest. Alla dessa aktiviteter kan diket kopplas till ditt handelsbolag. Om detta kravet och följande andra krav uppfylls kan du som företagare göra avdrag på kostnaderna av momsen. Det gäller för maten och drycken vid tillfället. Detta gäller dock endast om drycken är alkoholfri.

  • Verksamheten ska ett omedelbart samband utgifterna som din representation innebar oavsett vilken form den var.
  • För att starta handelsbolag och få göra avdrag på representation krävs det att representationen i sig av del av affärsstrategi eller förhandlingar.
  • Representationen kan exempelvis också handla om personalvård. Detta handlar om att öka trivseln hos sina anställda exempelvis genom att orda en fest.
  • Ditt handelsbolag måste vara av den typen som har rättigheter och skyldigheter att få tillbaka och/eller betala moms.

Vad gäller för dig som vill göra avdrag på moms vid representationstillfällen

Den moms du kan få tillbaka vid ett representationstillfälle beror på tillfället och omständigheterna där. Om du bestämt dig för att starta handelsbolag, starta eget, är middagar och mingel bra tillvägagångssätt för att utöka sin kundkrets. Vid dessa representationstillfällena kanske du också kan få kontakt med konkurrenter och finna strategier mot dessa. Det finns många regler gällande representation och allt du behöver veta gällande att starta handelsbolag finns på starta-handelsbolag.se. Nedan följer ändå en sammanfattning av tips du som företagare behöver tänka på när du vill starta handelsbolag och få avdrag på moms.

Som företagare bör du vid ett representationstillfälle överskriva priset 300 kr för all mat och dryck per person. Överskrivs detta pris har du inte rätt att göra avdrag på all moms. Det maximala avdraget som kan göras per person och tillfälle är 36 kronor. När du starta handelsbolag och ska göra avdrag för ett representationstillfälle är det viktigt att du sparar alla kvittona för redovisning.

Vad tycker du?

0 poäng
Upvote Downvote

Total votes: 0

Upvotes: 0

Upvotes percentage: 0.000000%

Downvotes: 0

Downvotes percentage: 0.000000%

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

starta företag

Moms när du ska starta företag

starta handelsbolag

Starta handelsbolag – att tänka på kring moms och representation