in

Framgångsrika men svårfinansierade företag i Mellersta Norrland

Starta Företag önskar stort grattis till företag i Jämtlands län och Västernorrlands län. Här finns företagen som är mer solida än riksgenomsnittet. Det framgår av ett pressmeddelande från Tillväxtverket. Norrländska företag är nu utan tvekan på frammarsch.

starta företag

Originally posted 2017-11-02 07:23:47.

Företag i Jämtlands län och Västernorrlands län är mer solida än riksgenomsnittet. Det ser mycket lovande ut för näringslivet i regionen. Genom låg belåning är företagen mindre känsliga för räntehöjningar och de kan därför klara sämre tider. Det visar en färsk undersökning som presenterades på Stora Tillväxtdagen i Umeå 26 oktober. Men hur ser det ut i ett landsbygdsområde som lyckas så bra? Jo, företagandet i Jämtlands och Västernorrlands län är varierat. Från en mer traditionell industri i Västernorrland till mindre företag i Jämtland. Undersökningen visar hur små och medelstora företag i de två länen som ingår i Mellersta Norrland svarat på hur de tänker kring finansiering. En fråga som är av stor betydelse för alla som ska starta företag.

Storstadsregionerna beskylls ofta i folkmun för att bara omsätta tjänsteföretag. Men även i Mellersta Norrland förändras nu näringslivet snabbt i riktning mot fler tjänsteföretag baserade på digital teknik. En kraftig modernisering kan det kallas. Företag som tidigare vänt sig till en lokal marknad utvecklas nu snabbt till nationella och ibland internationella marknader. Det globaliserade samhället märks även av på landsbygden i allt större utsträckning. Det kan handla om branscher som Hotell och Restaurang, Kultur, Nöje och fritid och Hälsa och sjukvård.

Men företagarna talar om att det finns svårfinansierade faser i företagarlivet. Det är vid ägarbyte och vid investeringar i fastigheter. De är lågt värderade utanför storstäder. Det är ett lokalt problem för företagare i regionen och kan försvåra när någon ska starta företag. Företag i framkant med nya affärsmodeller och teknik kan också ha svårt att få finansiering då de upplevs svårbedömda. Finansiering och tillväxt kopplas ofta ihop. Svaren kan uppfattas som att företagarna är försiktiga med att ta lån och att Mellersta Norrland därmed går miste om tillväxtmöjligheter.

Var medveten om finansieringsformer när du ska starta företag

Starta Företag har tidigare skrivit om företag och lån. Det kan du läsa här. Du som ska starta företag måste vara medveten om vilka möjligheter det finns att finansiera din verksamhet innan du startar upp. Utöver lån finns, riskkapital, crowdfunding och många andra finansieringsformer. Detta blir inte minst aktuellt för dig som ska starta aktiebolag. Du kan gå in på starta-aktibolag.se och läsa mer om hur du kommer igång.

Vad tycker du?

0 poäng
Upvote Downvote

Total votes: 0

Upvotes: 0

Upvotes percentage: 0.000000%

Downvotes: 0

Downvotes percentage: 0.000000%

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Starta företag med riskkapital

Starta företag med riskkapital

starta företag

Betala fordonsskatt i tid när du ska starta företag