in

Finansiering vid internationell etablering

När du har bestämt att du ska starta aktiebolag, så är det mycket att tänka på. En viktig del som du bör fundera över i ett tidigt skede är hur du tänker finansiera ditt företag. Det är en otroligt viktig aspekt och kan i framtiden faktiskt vara en avgörande faktor om ditt företag kan fortsätta att stå på fötter eller inte.

finansiering

Originally posted 2017-10-19 16:20:58.

Vissa väljer att helt själva stå för finansieringen av sitt företag. Det är så klart toppen om man kan göra det, men alla har inte den möjligheten. Det finns då olika typer av finansiering som man kan söka. Offentlig finansiering är en lösning på problemet.

Det du måste börja att titta på är varför och hur ditt företag behöver finansiering. Vill du helt enkelt ha lite hjälp med att komma igång med företaget, så finns det lösningar för det. Söker du finansiering för produktutveckling och innovation så finns det andra aktörer som du ska vända dig till. Låt oss anta att du behöver hjälp med att komma ut på den internationella marknaden och det är hit som pengarna ska gå.

Om du har tankar på att sälja dina produkter till utlandet eller etablera ditt företag i ett annat land så finns det en hel del tips att få, både när det gäller finansiering, men också rådgivning om hur det kommer att fungera rent praktiskt.

När det gäller bidrag så kan man söka dem från många olika aktörer. Tillväxtverket har till exempel ett regionalt bidrag om ditt företag är litet eller medelstort och privatägt och om du söker bidrag för att starta eller utveckla ditt företag. Tillväxtverket har även ett bidrag de kallar Demo Miljö som är till för att stödja miljöteknik för att minska fattigdomen runt om i världen. SIDA har ett bidra som kan ge finansiellt stöd om du planerar att utveckla en innovativ lösning som kommer att förbättra livsvillkoren i något utvecklingsland. Myndigheter kan även utfärda konsultcheckar om det är så att du vill utveckla ditt företag.

Det finns många lån att välja mellan om man väljer gå den vägen. Kom dock ihåg att lån måste betalas tillbaka och oftast med ränta. Se till att du tittar lite extra på villkoren innan du tar ett lån. Almi erbjuder olika former av lån för att förenkla för företag att kunna komma ut på den internationella marknaden. Nordiska projektexportfonden är en annan aktör som erbjuder fördelaktiga lån för företag i Norden.

Du måste bestämma finansiering

Vilken typ av finansiering som passar just dig och ditt företag måste du själv bestämma så klart. Det finns dock en hel del råd och hjälp att få om du skulle vilja. De som man kan vända sig till för rådgivning är främst tillväxtverket, Business Sweden och Enterprise Europe Network. Lite hjälp på traven är aldrig fel. Detta gäller även när du ska registrera ditt aktiebolag. Då är det väl värt att vända sig till starta-aktiebolag.se. Här får du hjälp med allt pappersarbete när det gäller att sätta upp och registrera ditt bolag, så du kan pyssla med annat. Söka bidrag till exempel.

Vad tycker du?

0 poäng
Upvote Downvote

Total votes: 0

Upvotes: 0

Upvotes percentage: 0.000000%

Downvotes: 0

Downvotes percentage: 0.000000%

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Varning! Svensk Bolagsförmedling AB informerar

starta aktiebolag

Att betala ut lön och ersättning och starta aktiebolag