in

Finansiering du bara inte får missa

Om du är på gång och ska starta eget så finns det vissa saker som du absolut inte får missa. Att ansöka om starta eget-bidrag är en av dessa. De pengar du får här kan verkligen hjälpa dig att komma igång med ditt företag.

Originally posted 2018-04-04 14:40:03.

 

Vad är starta eget-bidrag?

Starta eget-bidrag har funnits sedan 1984 och har sedan dess varit en stor hjälp om man som arbetslös vill bli företagare. Pengarna som du får betalas ut via försäkringskassan och du kan räkna med lite mer än 200 kronor per dag. Om du även får ersättning från arbetslöshetskassan så kan du räkna med de pengarna också. Om du endast får aktivitetsstödet (på lite mer än 200 kr per dag) så kommer du minst att få lite drygt 4000 kronor i månaden. Det är en mycket bra hjälp på vägen när man ska starta eget. Du kommer att få detta bidrag under sex månader.

 

Vem får bidrag?

För att få starta eget-bidrag så ska du vara över 25 år och vara arbetssökande eller vara minst 20 år och ha nedsatt arbetsförmåga. Uppfyller du ett av dessa två krav och om arbetsförmedlingen bedömer att du kommer att klara att bedriva företag så har du goda chanser att få bidrag. De kontrollerar även att du inte snedvrider konkurrensen på den plats där du kommer att starta din firma. Till exempel får du inte starta en skobutik intill en redan existerande skobutik som inte får något bidrag.

 

Ansöka om bidraget

Se allra först till att du är inskriven på arbetsförmedlingen som jobbsökande. Försök att vara så aktiv du bara kan eftersom detta visar att du har intresse att hitta ett jobb. Du ansöker sedan genom att snyggt och prydligt beskriva din affärsidé. Gör den så tydlig som möjligt och gärna med en färdig budget. Det är också viktigt att göra en tydlig affärsplan som visar vad ditt företag ska göra och hur du kommer att få det att bli lönsamt. Du får sedan träffa en konsult som kommer och lyssnar på dig när du beskriver din idé. Se till att du är väl förberedd när du träffar konsulten, så ska det inte vara några problem.

 

Vad händer sen?

Efter några veckor får du det underbara beskedet att du har fått bidrag (förhoppningsvis) och då kommer utbetalningarna att komma in från Försäkringskassan varje månad. Så, det är nu det gäller. Det är bara att köra igång. Det som är extra bra med denna processen är att du är väldigt väl förberedd från början. Du har skrivit ner både din affärsidé, din budget och din affärsplan, så du vet precis vad du ska börja med och i vilken ordning du ska ta saker och ting. Det är bara att jobba på systematiskt. Nu har du ett halvår på dig att komma igång och sedan ska du klara dig utan bidrag. Det fixar du! Behöver du hjälp och råd när det gäller att starta enskild firma, gå gärna in på www.starta-enskildfirma.se. Här finns all hjälp du behöver.

Vad tycker du?

0 poäng
Upvote Downvote

Total votes: 0

Upvotes: 0

Upvotes percentage: 0.000000%

Downvotes: 0

Downvotes percentage: 0.000000%

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

starta företag

Starta företag som körskollärare

Intervju med Moa Munk, Drottningen av smörgåstårtor, känd från Sveriges Mästerkock